Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Baroktuin.
Kenmerken.
Een uit de renaissance ontstane tuinstijl. Bekende baroktuinen zijn de tuinen van Versailles in Frankrijk en Paleis Het Loo in Nederland. Met een knipoog naar de barokstijl, worden tegenwoordig de formele tuinen aangelegd.
Beplanting.
Speelt eigenlijk een ondergeschikte rol. Het gaat hier veel meer om de vorm van de hagen en de kunstig gesnoeide taxusbomen.
Materiaal.
Zeer verschillende soorten materialen worden hier toegepast, zoals tegels, paden van grind, als het maar breed is en fors oogt.
Onderhoud.
Het normale maandelijkse onderhoud, met daarnaast de voor- en najaarsbeurt.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam