Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Cottage tuin.
Kenmerken.
Een cottage tuin is een heel persoonlijke tuin. De cottage tuin kenmerkt zich door tuinkamers die door hagen, begroeide pergola’s of schuttingen omsloten zijn. De tuinkamers in de cottage tuin zijn meestal symmetrisch aangelegd. Paden met doorkijkjes zorgen voor onverwachte verrassingen. In iedere tuinkamer kan een andere sfeer opgeroepen worden. Zowel borders, netjes gerangschikt op kleur en hoogte, als een wilde bloementuin zonder duidelijke structuur behoren tot de mogelijkheden. De hagen zorgen voor structuur en beschutting.
Beplanting.
Zeer nauwkeurig uitgekozen naar kleur, hoogte en bloeitijd. Tijdens het groeiseizoen is er een overdaad aan bloeiende planten die tegen een stootje kunnen.
Materiaal.
Doordat de structuur en indeling van de cottage tuin op eigen wijze ingevuld mogen worden zijn zeer veel materialen geoorloofd voor de invulling van dit type tuin. Wel wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.
Onderhoud.
Omdat de invulling voor ieder persoonlijk is, is het onderhoud dus ook afhankelijk van de indeling van de tuin. Meestal zijn dit de tuinen voor mensen die tuinieren leuk vinden en is de tuin vrij bewerkelijk.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam