Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Formele tuin.
Kenmerken.
De formele tuin is een zeer veel toegepaste stijl, waarbij een balans gezocht wordt tussen meetkundige lijnen en symmetrie, veelal afgescheiden door haagjes van buxus. De groenblijvende haagjes geven de tuin een duidelijke structuur. Het voordeel van dit soort tuinen is dat het resultaat meteen na de aanleg zichtbaar is.
In deze tuin kan veel beplanting worden verwerkt, denkend aan mooie bloeiende borders, afgewisseld met heesters en bomen, wat weer mooi staat tegenover de hagen.
Beplanting.
Bij het beplanten van een tuin moet er naast de opbouw met vaste planten ook altijd hoogte in de beplanting worden gebracht met behulp van heesters of een smalle hoge boom. Verder wordt de tuin vaak opgefraaid met een beeld of ornament. Natuurlijk niet te vergeten is het tuinbankje die aan het einde van een tuinpad of zichtlijn wordt geplaatst.
Materiaal.
Zeer verschillende soorten materialen worden hier toegepast, mits het goed op elkaar aansluit.
Onderhoud.
Het normale maandelijkse onderhoud, met daarnaast de voor- en najaarsbeurt.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam