Heidetuin.
Kenmerken.
Grote groepen verschillend bloeiende heidestruiken met een aantal solitaire wintergroene struiken of een groep rhodo’s. De grond moet een hoge zuurgraad hebben, het is dus moeilijk om op zware kleigrond of kalkrijke grond een heidetuin aan te leggen. Een flinke lading koemest of tuinturf maken de grond enigszins zuur, er zijn dus ook maar een paar vaste planten groepen die hier mee gecombineerd kunnen worden. Een kleine glooiing staat ook heel erg leuk met een kronkelend boomschorspaadje.
Beplanting.
Natuurlijk de heidestruiken (ericaceae), rhododendrons, Azalea, Pieris, Skimmia, Jeneverbes en diverse grassoorten. Daarnaast kunnen er nog een aantal vaste plantengroepen gecombineerd worden, zoals Nepeta en prunella.
Materiaal.
Boomschorspaadjes met eventueel een paar grote keien voor de hoogteverschillen.
Onderhoud.
Een heidetuin is vrij bewerkelijk. Alle heidestruiken met hun verschillende bloeitijden moeten na de bloei worden teruggeknipt, daar houd je ze jong mee en verhouten ze niet snel.
Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.