Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Japanse tuin.
Kenmerken.
Rust is zeer kenmerkend voor dit type tuin, dit word verkregen door de eenvoud aan beplanting en de natuurlijke materialen, alles is zorgvuldig uitgekozen en doordacht tot in het kleinste detail. Dit is al te zien aan de beplanting, waar de bladvormen en -kleuren een zeer belangrijke rol spelen. Natuurlijk niet weg te denken is het water, dit word in diverse vormen toegepast in de japanse tuinen, denkend aan vijvers, kabbelende watervallen en de waterornamenten, zoals bijv. een molensteen. Het water stelt de levensstroom voor. Als er geen water aanwezig is wordt er gebruik gemaakt van fijn grind. Het grind wordt in golvende lijnen geharkt en stelt op een symbolische manier het water voor.Langs het water liggen grote stenen. De stenen symbolyseren de obstakels die een mens op zijn levensweg tegenkomt.
Beplanting.
De beplantingsoorten voor de japanse tuin zijn bamboe, japanse azalea’s, japanse esdoorns, enkianthus, pinus, rhododendrons, wisteria, varens en mossoorten.
Materiaal.
Grind, rotsblokken, bamboeschermen, evenals granieten bruggen, verweerd hout zijn kenmerkend, als het maar natuurlijk materiaal is. Onderhoud.
Om de stijl te waarborgen moet alles netjes gerangschikt blijven, dit vergt het een en ander aan onderhoud, verder is het redelijk onderhoudsvriendelijk.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam