Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Landschappelijke tuin.
Kenmerken.
Dit zijn over het algemeen grotere tuinen, welke opgaan aan hun omringende landschap. Houten hekwerken, wat grovere afscheidingen en sterke beplanting, want de tuingrond van een landschappelijke tuin is in tegenstelling tot een gecultiveerde tuin vaak arm.
Beplanting.
Zeer kenmerkend zijn de sterker plantensoorten, zoals taxusstruiken, eikenbomen, meidoorn, sleedoorn, krenteboom, gelderse roos, fruitbomen en grof gemaaid gras.
Materiaal.
De paden en terrassen zijn vaak van gebakken klinkers en granieten kinderkopjes gemaakt. Daarnaast zijn er ook paden van gras en boomschors mogelijk.
Onderhoud.
Dit type tuin is ondanks zijn afmetingen redelijk onderhoudsvriendelijk. Er kan volstaan worden met gras maaien, snoeien en soms wat wieden, met daarnaast natuurlijk de gebruikelijke voor- en najaarsbeurt.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam