Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Natuurlijke tuin.
Kenmerken.
Een tegenhanger van gemodelleerde tuinen zijn de natuurlijk aangelegde tuinen. In een natuurlijke tuin zijn de paadjes van gemaaid gras, welke slingerend door de bloemenweide lopen. Houd hier rekening met de tuingrond, deze moet zeer arm zijn. Het klinkt misschien vreemd, maar weidebloemen groeien niet graag op bemeste grond; zoveel armer de grond, zoveel meer bloemen zullen er verschijnen. Daarnaast moeten de beplantingssoorten vrucht dragen, waardoor er ook veel vogels en vlinders in leven.
Beplanting.
Inheemse plantensoorten passen het best bij een landschappelijke tuin. Vlier, gelderse roos, krenteboom, sleedoorn, meidoorn en vogelkers. Naast deze heesters kan er een bloemenweide ingezaaid worden. Er zijn hiervoor speciale bloemzaadmengsels in de handel.
Materiaal.
Boomschorspaadjes, gebakken klinkers, grindpaadjes, kinderkoppen.
Onderhoud.
Eenmaal aangelegd kost het weinig onderhoud.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam