Tuinstijlen:

▶︎    Baroktuin

▶︎    Cottage tuin

▶︎    Formele tuin

▶︎    Heidetuin

▶︎    Japanse tuin

▶︎    Landschappelijke tuin

▶︎    Natuurlijke tuin

▶︎    Patio- of stadstuin

▶︎    Romantische tuin

▶︎    Watertuin

Patio- of stadstuin.
Kenmerken.
Dit type tuinen is vaak omsloten door muren en schuttingen van de omliggende woonhuizen. Deze beslotenheid kenmerkt de stadstuin en zorgt voor een patio-achtige sfeer. Het is er vaak warmer omdat de hitte vaak tussen de muren blijft hangen.
Beplanting.
Klimop planten om de muren, schuttingen of pergola’s mee te laten begroeien, veel kuipplanten en daarnaast het assortiment vaste planten en heesters.
Materiaal.
Zorg dat er materialen worden gebruikt waar duidelijke lijnen mee kunnen worden aangegeven. In dit type tuin kan weer een stijl worden doorgevoerd.
Onderhoud.
Dit is geheel afhankelijk wat er allemaal in de tuin is neergezet. De afmeting is in dit geval niet bepalend voor het onderhoud, in een kleine tuin kunnen kuipplanten en potten met zomerbloemen voor veel werk zorgen.

Tuinstijlen.
Bij het ontwerpen van een tuin zijn veel verschillende tuinstijlen mogelijk. Samen met u bekijken we welke tuinstijl het beste bij u en uw woonomgeving past. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijkheden hebben wij de verschillende tuinstijlen overzichtelijk weergegeven. Hiermee kunt u een tuinstijl zoeken welke past bij uw persoonlijkheid en uw woonomgeving.
Wij adviseren u graag met onze jarenlange ervaring, daar er nog vele andere factoren van belang zijn zoals ligging van het huis, lichtinval, grondsoort, etc., etc.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam