Hoe veilig is kunstgras? En hoe veilig is kunstgras van Royal Grass?

‘Kunstgrasvelden zijn mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid.’

Dat koppen de media op dit moment (oktober 2016). Aanleiding is een uitzending van ZEMBLA, een journalistiek programma op de Nederlandse tv. Wetenschappers verklaren in dit programma dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat mogelijk gevaarlijk is voor de gezondheid.

Hoe zit dat precies met kunstgrasvelden?
De discussie die de wetenschappers aanzwengelen gaat niet zozeer over het kunstgras als wel over het rubbergranulaat dat op voetbalvelden ligt. De kritiek van de wetenschappers spitst zich toe op het feit dat het granulaat, dat gemaakt is van gerecyclede autobanden, vaak te hoge concentraties aan zink, olie en giftige stoffen zou bevatten.

Hoe zit dat met Royal Grass kunstgras?
Wij kunnen u direct geruststellen: Royal Grass kunstgras is gegarandeerd veilig. Het wordt namelijk nooit ingestrooid met rubbergranulaat. In sommige situaties moet dit kunstgras worden verzwaard, maar hiervoor adviseren wij om het gras in te strooien met zand.

Hoe veilig is het kunstgras zelf?
Kunstgras wordt al sinds de jaren ‘70 gebruikt in sporten als hockey en tennis, waar de velden worden verzwaard met zand en besproeid met water. Sinds begin deze eeuw zijn ook meer en meer voetbalverenigingen (deels) op kunstgras overgestapt. Dat kunstgras (en ook ons kunstgras) wordt gemaakt van dezelfde plasticsoorten als die de voedingsmiddelenindustrie gebruikt als verpakkingsmateriaal. Dat materiaal is veilig voor dagelijks gebruik.

Sinds de oprichting van Royal Grass in 2003 staan kwaliteit en veiligheid van de producten als maatstaf. Zo heeft Royal Grass onder meer de producten al in 2005 laten testen volgens de NEN EN71-3 norm. Dat is dezelfde norm die wordt gebruikt voor kunststof speelgoed. Dat Royal Grass aan deze norm voldoet, wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen vrij kunnen komen als er op ons kunstgras wordt gesabbeld of gespeeld.

Hoe verder?
De uitzending van ZEMBLA zal de maatschappelijke discussie over het gebruik van kunstgras, of beter gezegd: het gebruik van rubbergranulaat, opnieuw doen oplaaien. De KNVB heeft inmiddels toegezegd de bevindingen van de wetenschappers kritisch te gaan bekijken en sluit nader onderzoek op voorhand niet uit.

Maar nogmaals: heeft u thuis Royal Grass kunstgras liggen, dan is er geen enkele reden om u ongerust te maken. Heeft u desondanks vragen, aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen.

Kunstgras Royal Grass; een gegarandeerd mooi gazon.

Hoveniersbedrijf Alexander Westland is geselecteerd dealer van Royal Grass kunstgras.
Gaat u een nieuwe tuin aanleggen? Of heeft u genoeg van het intensieve onderhoud aan uw gazon? Denkt u eens aan Royal Grass. Kunstgras van Royal Grass heeft een zeer natuurlijke uitstraling en u heeft er nagenoeg geen omkijken naar. Kunstgras betekent nooit meer gras maaien, nooit meer sproeien en niet al het andere onderhoud dat natuurlijk gras nodig heeft. En tóch een mooi groen gazon in alle seizoenen.
Dat kan alleen met kunstgras van Royal Grass.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Royal Grass logo

WAAROM

ROYAL GRASS

KUNSTGRAS?

Dat is een terechte vraag. Wij geloven sterk in een hoge kwaliteitsstandaard, in duurzaamheid en gebruiksplezier. Wij bieden u vele redenen om te kiezen voor Royal Grass kunstgras en niet voor een andere aanbieder. Dit zijn onze beste en meest onderscheidende redenen:

  • Kwaliteit en betrouwbaarheid heeft onze hoogste prioriteit.
  • Onze Erkende Dealers worden geselecteerd op vaardigheden en passie.
  • Het kunstgras voor de tuin met het meest natuurlijke uiterlijk.
  • Milieuvriendelijke productie met respect voor de natuur.
  • De nieuwste technologieën en innovaties in de markt.
  • 11 jaar garantie op UV stabiliteit.
  • Meer dan 12 jaar bewezen ervaring.

Vorstelijke Tuinen · Persoonlijk en Bekwaam